ИЗАБЕРИ СЕБЕ / Јелена Милановић ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 01 јун 2018 13:53

ИЗАБЕРИ СЕБЕ

Јелена Милановић

Књига ИЗАБЕРИ СЕБЕ је аутобиографска прича која обрађује једну веома заступљену женску тему – како бити успешна и задовољна жена на свим пољима живота, у данашње захтевно време.

Ауторка књиге нас на лаган начин води у пределе својих унутрашњих и спољашњих борби, увида и понирања ка самој себи, некада кроз лагану причу, а некада кроз дубоке и не баш лагане тренутке сопственог раста и развоја.

У времену где су системи вредности веома уздрмани, као жене и мајке свакодневно се преиспитујемо шта нам је на првом месту. Мајчинство или каријера? И једно и друго нас и храни и развија, а често смо растрзане управо између те „две ватре“. Желимо да у свему будемо успешне, и да сви око нас буду задовољни, а стално имамо осећај да нам је дан од двадесет и четири сата кратак. Тако живимо по инерцији, све док се не догоди нешто крупно што ће нас вратити на наш пут. Пут повратка себи.

Ауторка каже да се књига сама писала и да је чекала тренутак да започне самостални живот.

„Оног часа када више не можемо да радимо против себе, када однос постаје непријатан, када смо у сталној позицији или да се бранимо или да нападамо – треба да изађемо из тог односа – било да је пословни или приватни. Нисам више могла да издајем себе – нисам више могла да мислим о себи оно што ми други гурају у главу … Није у мојој природи ни да нападам ни да се браним. Ја сам само желела да радим оно што волим на најбољи могући начин … Али то није било могуће. Стално сам чула у позадини онај мали гласћ моје ћерке која ми говори – Мама, ти се више не смејеш!“

Када вам кажу да не ваљате, да нисте довољно добри упитајте се:

„Ко ми то каже ?“ „ Чија је то истина ? “ „ Јесам ли урадила најбоље што сам могла ?“ – па онда погледајте шта је могло бити боље. Ми стално допуштамо да нам други људи говоре шта треба да радимо са својим животима и да нам указују како нешто не радимо како треба. Обично су то људи који никада не виде себе, већ се само баве другима. Онда улазимо у своју погрешност – нисмо се добро поставили, нисмо довољно напорно радили, нисмо добро васпитали децу … А са нама је у ствари све у реду, само смо поверовали другима, уместо себи.

 

Јелена је изабрала свој пут, превазишла тешке животне изазове и закорачила у живот потпуно другачије и с лакоћом.

После ове књиге, не можемо, а да се не запитамо: Шта је још могуће?

Ово је књига за све који желе да закораче у нови, бољи и другачији живот.

 

 

Сузана Поповић Ирић

Последње ажурирано петак, 01 јун 2018 14:00