Одржан Форум у Врању на тему „Мотивација библиотекара“

Библиотекарско друштво Србије, у сарадњи са Јавном библиотеком „Бора Станковић“ у Врању и Подружницом БДС за Пчињски округ, успешно је 16. октобра организовало нови Форум БДС у оквиру активности „Библиокараван БДС“.

Захваљујући подршци Министарства културе и информисања, Библиотекарско друштво Србије током јесени 2019. године кроз активност „Библиокараван БДС“  реализује  Форуме у окрузима који до сада нису били домаћини скупова у организацији Друштва.  Кроз скупове се остварује  директан контакт између колега и омогућава дискусија о актуелним темама из сфере библиотечко-информационе делатности.

Тема Форума у Врању је била „Мотивација библиотекара“ и представља контекст у оквиру кога смо се бавили са неколико подтема, као што су: статус библиотечких радника, платне групе и разреди, стицање статуса репрезентативног удружења за библиотечко-информациону делатност и његов значај за струку, и др.

Домаћин Форума била је Установа - Јавна библиотека „Бора Станковић“ у Врању. На скупу је присуствовало 40 библиотекара из Врања, Бујановца, Босилеграда, Трговишта, Владичиног Хана, Лебана, Ивањице и Новог Сада.

Форум је отворио Зоран Најдић, директор Библиотеке „Бора Станковић“, док је предавач био др Богдан Трифуновић, председник БДС.