НАГРАДЕ ЗА НАЈАКТИВНИЈЕ ЧИТАОЦЕ

23. јун 2021.

Библиотека „Бора Станковић“, поводом 142. годишњице свог постојања и рада, традиционално је доделила пригодне награде својим најактивнијим читаоцима. Награђени су корисници који су позајмили највећи број књига у протеклој години. Награде је, на књижевној вечери на којој су у Врању гостовали Румена Бужаровска и Алмир Алић, уручио директор библиотеке Зоран Најдић.

На Централном одељењу у Врању најактивнији читаоци били су Јована Гоцић на Дечјем одељењу, ученица II/1 ОШ „Светозар Марковић“ у Врању и Сузана Стевановић на Позајмном одељењу за одрасле.

Најактивнији читалац литературе из Америчког кутка био је Немања Пешић.

У истуреном одељењу Библиотеке у Доњем Врању награђени су Василије Спасић, ученик V/3 ОШ „Радоје Домановић“, у категорији деце до 14. година и Станислава Ковачевић, у категорији одраслих.

На Одељењу у Врањској Бањи то су Марта Милосављевић, ученица III/1 ОШ „Предраг Девиџић“, у категорији деце до 14. година и Горан Јанчић, у категорији одраслих корисника.

Када је реч о истуреном одељењу Библиотеке у селу Ратаје награде за највише прочитаних књига добили су Нина Манић, ученица III разреда ОШ „Бранислав Нушић“ и Слађана Станковић, корисница литературе за одрасле.

Библиотека негује културу читања, популаризује књигу и значај писане речи, што је посебно важно када је реч о нашим најмлађим суграђанима. Својом набавном политиком, Библиотека доприноси томе јер води рачуна о свим структурама својих корисника. Велика је и разнолика понуда и свако, ко жели, може наћи нешто за себе.