Поводоом Националног дана књиге писац Милош Петковић разговара са ученицима врањских школа

28. фебруар 2022.

Поводом 28. фебруара, Националног дана књиге, гост врањске Библиотеке сутра ће бити Милош Петковић, српски писац. Он ће разговарати са ученицима врањских основних школа. Интерактивни сусрети биће одржани у 12.00 сати, у сали Периодике, са ученицима ОШ Радоје Домановић, Светозар Марковић и Доситеј Обрадовић, а потом у 13.00 сати са ученицима ОШ Бранко Радичевић, Вук Караџић и Јован Јовановић Змај.

Милош Петковић је рођен у Нишу 1986. године. Један је од најчитанијих, најпопуларнијих и најпродуктивнијих младих писаца на простору бивше Југославије. Аутор је три трилогије: „Вукови судбине“, „Перунов хроничар“ и „Седам мачева“ и тетралогије епске фантастике за децу „Патуљци и виле“. Петковићев десети, јубиларни роман „Вештица из страшилова- мементо мори“ уједно је и први који коауторски потписује са руским писцем Антоном Ивановичем Лесковим. Члан је Друштва књижевника и књижевних преводилаца из Ниша. Добитник је бројних награда и једини писац који је у историји српске књижевности, до своје тридесете године, написао и објавио десет књига.

Народна библиотека Србије обележава 28. фебруар као свој дан, а од 2013. године то је и Национални дан књиге, који се широм Србије обележава бројим културним догађајима и манифестацијама.