Потписивање Протокола о сарадњи између охридске и врањске библиотеке, у четвртак, 15. јуна 2023. године, у 11 часова, Хиландарски кутак Библиотеке „Бора Станковић“ Врање

14. јун 2023.

У четвртак 15. јуна 2023. Библиотека „Бора Станковић“ ће угостити делегацију НУ Библиотеке „Григор Прличев“ из Охрида.

У 11.00 сати, у просторијама Хиландарског кутка биће уприличено потписивање Протокола о сарадњи између Националне установе Библиотека „Григор Прличев“  Охрид и Јавне библиотеке „Бора Станковић“ Врање. Протокол ће потписати  директори охридске и врањске библиотеке, мр Милчо Јованоски и Зоран Најдић. Овом приликом библиотекари из Северне Македоније ће представити своју Библиотеку видео пројекцијом:  Григор Прличев- македонски поет, роден во Охрид и наш патрон.

Протоколом се потврђује трајна оријентација наше Библиотеке и успостављање и ширење сарадње на нове библиотеке у региону. Потписивањем овог документа дефинисаће се партнерски односи у циљу ширења међународне културне сарадње, размене искустава, упознавања нових сарадника, повезивање људи и институција, интензивније размене библиотечког материјала и информација, сарадње на међународним пројектима и тиме показати заједничку спремност да се обогаћује и објективизује културни дијалог. Кроз реализацију међународне сарадње Библиотека „Бора Станковић“ врши промоцију локалног стваралаштва, афирмацију националне културе и културно-историјског наслеђа, јача своје образовне, стручне и уметничке капацитете.

Добро дошли у Библиотеку!