Ивана Бодрожић гост на обележавању Дана Библиотеке, среда, 21.06.2023. године, у 19 часова, Музеј кућа Боре Станковића

21. јун 2023.

Ивана Бодрожић гост на обележавању Дана Библиотеке

Задовољство нам је да вас позовемо да 21. јуна 2023. у 19 сати дођете у двориште Музеј куће „Бора Станковић“ где ће се врањској публици представити Ивана Бодрожић, књижевница из Хрватске у оквиру циклуса „Писац у фокусу“ и Програма обележавања 144. рођендана Библиотеке „Бора Станковић“.

Ивана Бодрожић рођена је 1982. године у Вуковару, део детињства провела је у Кумровцу, а гимназију је похађала у Загребу.Магистрирала је филозофију и кроатистику на Филозофском факултету у Загребу. Ауторка је награђиваних и преведених збирки поезије, романа и збирки приповедака: Синови, кћери, Први корак у таму, Хотел Загорје, Пријелаз за дивљу животињу, 100% памук, Рупа, In a Sentimental Mood, Клара Чудаствара. Њена дела су преведена на дванаест страних језика, објављена у тринаест земаља, а три наслова објављена су у САД-у, као и аудио књиге The Hotel Tito и We Trade Our Night for Someone Else’s Day.

За свој књижевни рад награђивана је престижним домаћим и страним наградама попут Горанове награде за младе пјеснике; Киклоп, награда за најбољи роман; Prix Ulysse, награда за најбољи дебитантски роман са подручја Медитерана; Кочићево перо; Едо Будиша; Меша Селимовић; Балкан Ноир и друге.

Осим писања прозе и поезије води књижевне радионице креативног писања у Центру за креативно писање, на различите начине сарађује са уметницима из поља књижевности и културе, предаје као гостујућа предавачица на European Center for the Study of War and Peace у Загребу.

Живи у Дугом Селу „између воза и шуме“.

Разговор са Иваном Бодрожић модерираће и водити публициста и филозоф Иван Миленковић.