Обележавање манифестације „Дечија недеља“ – гост Јовица Тишма, петак 06. октобар 2023. године у 12 часова, просторије наше Библиотеке

6. октобар 2023.

Поводом обележавања манифестације „Дечија недеља“, гост Библиотеке биће истакнути дечији писац, Јовица Тишма.

Јовица Тишма је рођен 1958. године у Смедереву. Углавном пише за децу. Понекад се догоди и нешто што је за одрасле: „Сам у капуту Милоша Црњанског“ (песме), „А хлеб се од душе прави“ (књига о хлебу), и још понешто. Школовао се за електричара, али је живео од новинарског посла у Радио Смедереву, прављења реклама, уређивања часописа „Свици“ (за децу) и „Смедеревски магазин“ (за одрасле).

Три и по деценије од неуспешног покушаја да постане школован глумац направио је професионално путујуће Позориште „Дечја земља“, за које пише, у ком глуми и режира.

Од књига за децу, написао је шашаве приче за нестрпљиву децу „Био једном један страх“ и роман „Циле, размажено пиле“.

Награду „Александар Вучо“ за 2021/2022. и овогодишњу награду „Невен“ добио је за збирку прича „Био једном један страх“.

Награђен је и на 26. Књижевним сусретима Гордана Брајовић, нашавши се тако у пробраном друштву претходних добитника: Љубивоја Ршумовића, Пера Зупца, Драгана Лукића, Добрице Ерића, Душка Трифуновића, Мире Алечовић и многих других којих су оставили траг у нашој књижевности.

Интерактивни сусрет биће одржан у петак 06. октобра 2023. године у 12.00 часова, у просторијама Библиотеке. Тишма ће се дружити са ученицима трећег разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“.