Семинар „Иновативност у библиотекама – od Storytelling-a do Storydoing-a“ у Библиотеци „Бора Станковић“

24. новембар 2023.

У петак, 24. новембра 2023. године, Матична библиотека „Бора Станковић“ у оквиру програма сталног стручног усавршавања библиотечко-информационих стручњака у Пчињском округу организовала је акредитовани семинар „Иновативност у библиотекама – od Storytelling-a do Storydoing-a – дигитални маркетинг за библиотеке, заговарање нових пракси“.

На семинару је било речи о наративу, сторителингу, маркетингу, културној дипломатији. Кроз примере добре праксе, пре свега у сегменту одржаних програма и креирању садржајних постера за промовисање библиотечких услуга, аутор предавања Беба Станковић, дипломирани библиотекар саветник за међународну сарадњу у Народној библиотеци Србије, је библиотекарима дала корисне савете како да поспеше свој рад са корисницима и промовишу своју установу, с циљем унапређивања сопствених, али и потенцијала својих библиотека и самих корисника.

Минимални обим сталног стручног усавршавања на годишњем нивоу прописан Правилником о сталном стручном усавршавању у библиотечко-информационој делатности износи 6 часова за све запослене у библиотекама.

Семинар је похађало 40 библиотекара из Врања, Трговишта, Сурдулице и Бујановца.