За крај Бориних књижевних дана – „Два песника“

25. март 2024.

Културна манифестација „Борини књижевни дани“ завршена је у суботу 23. марта, програмом под називом „Два песника“ у оквиру којег су гостовали Драган Јовановић Данилов и Небојша Лапчевић.

Драган Јовановић Данилов (Пожега, 1960), песник, романсијер, есејиста, ликовни критичар. Студирао је на Правном и Филозофском факултету у Београду на групи за историју уметности. Један је од најпревођенијих савремених српских песника. Књиге песама преведене су му на енглески, француски, немачки, италијански, грчки, бугарски, словачки и македонски језик. Заступљен је у антологији New european poets (Graywolf Press, Saint Paul, Minnesota, 2008). Учествовао је на бројним међународним песничким фестивалима. Одржао је више самосталних књижевних вечери и читања поезије у Француској. Живи и ради у Пожеги.

Небојша Лапчевић (Крушевац, 1966) у свом опусу има велики број збирки песама, прозе, приче за децу, либрета за опере и сценске кантате, два романа, и овенчан је многобројним наградама. Лапчевић живи и ради у Крушевцу у Културном центру, на послу уредника у Легату Милића од Мачве, где је велики сликар оставио својих 120 оригиналних слика.

Публика, љубитељи и ствараоци писане речи, културни и јавни радници су минуле недеље имали прилику да уживају у престижним, разноврсним и добро организованим књижевним програмима.

Организатор – Библиотека „Бора Станковић“ и покровитељ – Град Врање се захваљују гостима и публици што су били део овогодишњег књижевног дружења, са жељом да „Борини књижевни дани“ наставе да живе и расту  као једна од најзначајнијих културних манифестација